Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло за скоростите на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло за скоростите на 156

Здравейте! Сутрин скоростният ми лост малко трудно се мести в различните посоки и трудно включва на 1-ва и 2-ра докато не го разръчкам малко, след което почва да си вкарва скоростите нормално. Маслото на скоростите никога не съм го сменял откакто я имам колата (около година и половина или ~20k км), така че дали в това е причината? Сега мисля да отида да си взема и да ми го сменят. И още едно тъпо въпросче от нюби като мен - откъде се източва това масло (предполагам отдолу някъде) и откъде се налива после (четох същия въпрос в една друга тема, но постнатата картинка, която е дадена вместо обяснение не ми се зарежда)? Мерси за отговорите предватително и дано те не закъснеят, че мисля днес да отскоча до Т&N на Кр. село за въпросното масло (17лв./литъра за оригиналното за тази кола - Тутела мисля, че е нормално?).
    156 2.4JTD

масло...

...източва се отдолу,от очевадно-присъща пробка,а се налива и контролира от един отвор отзад на скоростната кутия - тапата е с щека за контрол...количеството е 2 литра...Отдолу-по високо има един лъжлив винт,който е с меден уплътнител, и се намира близо до източващият но малко по-високо от него - той е фиксатор на задната скорост...може и от там да налееш,няма проблем-до 2.5 литра не прелива...
    156-2.4-JTD-99;
    156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Working...
    X